Rendelőnk telefonszáma:

+36 1 445 0011

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

A fog polírozás eredménye a ragyogó mosoly.

A fogpolírozás a ragyogó, tiszta fogsorért

A fogpolírozás gyakori fogászati eljárás, amelyet a fogkő-eltávolítást követően végzünk el, hogy megtisztítsuk a fogakat a foltoktól és elszíneződésektől. Miért fontosak a szájhigiéniai kezelések, hogyan zajlik a beavatkozás, és milyen időközönként van rá szükség a fogak egészségének megőrzéséért?

Első lépés: az ultrahangos fogkő-eltávolítás

Amikor a lepedékek felhalmozódnak a fogakon, megkeményednek, és calculus, azaz fogkő alakul ki rajtuk, amelyek fogászati betegségeket okozhatnak, például ínygyulladást, illetve -sorvadást, fogszuvasodást, valamint fogágybetegséget. A fogorvosi rendelőben végzett fogtisztítás során a dentálhigiénikus ultrahangos depurátor segítségével, egy magas frekvencián rezgő géppel eltávolítja a fogfelszínen megülő fogkövet az íny alatt és felett.

Tipp: Szeretne többet tudni az eljárásról? Olvassa el az Ultrahangos fogkőeltávolítás: tudnivalók, előnyök, árak című cikkünket további hasznos információkért.

A legfontosabb tudnivalók a fogpolírozás kapcsán

A fogpolírozás egy olyan eljárás, amely eltávolítja a foltokat és kisimítja a fogak felületét, hogy azok fényesebbé, csillogóbbá és fehérebbé váljanak. Ehhez finom sörtéjű rotációs keféket használunk polírozó pasztával, a nehezebben hozzáférhető helyeken pedig nagy nyomású Air-Brush porfúvó készüléket alkalmazunk.

A fogpolírozó pasztákat profilaxisnak is nevezik, ami a fogtisztítás és a fogpolírozás megelőző, egészségmegőrző hatására utal. A dentálhigiénikusok finom, közepes és durva szemcséjű paszták közül választhatnak, amelyek közül a közepes szemcséjű paszták a leghatékonyabbak a felületi szennyeződések eltávolításában, ugyanakkor mikroszkopikusan megkarcolhatják a fogzománcot, ami megkönnyítheti a későbbi foltok kialakulását. A finomabb paszták kevésbé károsítják a fogat, de kevésbé hatékonyak a mélyen beágyazódott foltok eltávolításában.

A fogpolírozás előnyei és ára

A fogak polírozása sima felületeket eredményez, amelyeken nehezebben tapadnak meg a lepedékek, ráadásul a kellemes, tiszta érzetet nyújtó kezelés teljesen fájdalommentes. A polírozás egyszerre esztétikus és egészséges megoldás: miközben a fogak kinézetét jelentősen javítja, a nem kívánt lepedéket és a biofilmet is eltávolítja.

  • Egyrészt megakadályozza a fogakon a lepedék kialakulását, amely szuvasodást okoz,
  • másrészt a fogak megjelenésének javításával segít helyreállítani az önbizalmat is.

A Fehérvári Dental rendelőjében a dentálhigiénikus szakemberek által végzett fogkő-eltávolítás, polírozás szájhigiénés tanácsadással 17.500 forintba kerül, míg a parodontológus által végzett fogkő-eltávolítás ára 30.000 forint. Aktuális árainkról ide kattintva tájékozódhat. Jelenlegi akciónk keretében a fogkő-eltávolítás és polírozás csomag 9.900 forintba kerül.

Fogpolírozás otthon? Nem érdemes!

Az otthoni fogpolírozó készülékek általában szódabikarbónával vagy más típusú súroló anyagokkal operálnak, amelyekkel nem érdemes kísérletezni. A túlságosan erős szerek ugyanis a fogzománc kopásához, a fogak érzékenységéhez, sőt, akár fogszuvasodáshoz is vezethetnek. Bár a 6 havonta javasolt polírozás önmagában nem akadályozza meg a fogszuvasodást, de nagyon fontos része egy szájhigiéniai rutinnak, amely magában foglalja a félévenként ajánlott fogkőeltávolítást, a fogselyem, illetve a fogköztisztító használatát és a rendszeres fogmosást.

Air flow vagy air-brush technológiával végzett polírozás.

Fehérvári Dental: professzionális fogászati ellátás Budapest szívében

1997-­es megalakulásunk óta arra törekszünk, hogy az Ön családja a lehető legmagasabb színvonalú és teljes körű ellátásban részesüljön, a csöppségektől a dédnagymamákig. Specialistáink a fogászat minden területét lefedik, így a bonyolult, több fogszakorvost igénylő kezelések is helyben megoldhatók. Csapatunk profi és összehangolt működése a teljes ellátási folyamat során - a szakorvosi konzultációktól az adminisztratív teendőkig - mindenhol megmutatkozik.

Fogászatunk kialakításában és technikai felszereltségben is a magas színvonalat képviseli. Három szintes klinikánkon 3 modern kezelő, és egy képalkotó diagnosztikai helység (panoráma röntgen, teleröntgen, CBCT, intraorális)  található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható.

Foglaljon időpontot most!

 

 


Visszahívást kérek


Fehérvári Dental fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem