Rendelőnk telefonszáma:

+36 20 417 0167

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

Biomimetikus fogtömés – esztétikus és funkcionálisan is kiváló!

 
A tudomány fejlődése a fogászat területén is megmutatkozik.
 

A biomimetikus fogtöméssel elérhetjük azt, hogy a fogak helyreállításának végeredménye teljesen élethű legyen. Ez az eljárás megadja azt a lehetőséget, hogy az elveszített foganyagot esztétikailag (forma, szín), szerkezetileg és funkcionálisan is a természetes foghoz hasonlóan tudjuk helyreállítani.

 

De mi is az a biomimetikus fogtömés?

A biomimetikus fogtömés alkalmazásával nem csak élethűen, de funkcionálisan is tökéletesen helyreállítható a fog.

A tömés készítése során a biomimetikus fogtömés a fog szerkezeti tulajdonságainak utánzása alapján történik.
A biomimetikus töméskészítésnél más a ragasztás technikája, erősebb, emiatt csökken a másodlagos fogszuvasodás kialakulása, vagyis sokkal tartósabb az elkészült fogtömés. A biomimetikus tömés készítése során a fogorvos teljes izolációt használ. Ehhez kofferdam izolálást alkalmaz, így a nyál és a szájból légzés során kijutó pára sem rontja a fogtömés minőségét, ez is növeli a tartósságot.

Az elsődleges célunk, hogy minimális foganyag vesztéssel, az eredeti mechanikai állapotot és formát tudjuk létrehozni. Igyekszünk a lehető legtöbb foganyagot megmenteni, hiszen, ennek a legtökéletesebb a mechanikai tulajdonsága.

Ehhez a speciális eljáráshoz olyan anyagokat használunk, amik megfelelnek a legmagasabb esztétikai elvárásoknak és a kopásállóságuk megegyezik a természetes fogakéval.

 

A biomimetikus fogtömés mikor javasolt?

Amikor nagy anyagmennyiség hiányzik az eredeti fogból és nem szeretnénk koronával pótoltatni, illetve akkor, ha kiemelkedően hosszú élettartamú tömést szeretnénk létrehozni.

 

A biomimetika kifejezés valójában mit jelent?

A biomimetika két görög szóból származik; "bio" jelentése a természet és a "mimézis" kifejezés az utánzás. Ez egy olyan új rendszer kifejlesztésére utal, amely az emberi problémákat a természet utánzásával vagy egy természetes tervezéssel vagy egy folyamattal való inspirációval oldja meg. A fogászatban is igyekszünk ezt az innovációt követni, miszerint a restaurált fogak a lehető legjobban hasonlítsanak az egészséges eredeti állapotra mind esztétikában, mind funkcionálisan.

 

A biomimetikus fogtömés miben jobb a hagyományos fogtömésnél?

Más anyagokat alkalmazunk, mint a hagyományos fogtöméseknél.

A hagyományos fogtömésekhez egyetlen tömőanyagot használnak, míg a biomimetikus tömésnél kettőt, ugyanis más tulajdonságokkal rendelkezik a fog külseje a zománc, mint a belseje a dentin, pontosan ezért nem helyettesíthetők ugyanazzal az anyaggal, ha a célunk a legtermészetesebb állapot visszaállítása.

A biomimetikus töméskészítésnél más a ragasztás technikája, sokkal erősebb.

Ezáltal a végeredmény az, hogy a biomimetikus tömések sokkal strapabíróbbak, hosszabb élettartamúak, mint a hagyományos fogtömések.

 


Visszahívást kérek


Fehérvári Dental fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem