Rendelőnk telefonszáma:

+36 1 445 0011

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

Porcelán héj: minden, amit tudni érdemes

A ragyogóan fehér hollywoodi mosoly olykor még fogfehérítéssel sem elérhető. Ilyen esetekben tökéletes választás lehet a porcelán héj. A népszerű esztétikai fogászati eljárással nem csupán a fogak színe, de azok formája és illeszkedése is hatékonyan megváltoztatható. 

Porcelán héj

Mi az a porcelán héj?

A porcelán héj az esztétikai fogászat népszerű eleme. A kerámiából készült lemezt legtöbbször a sérült vagy elszíneződött fogak, valamint a kedvezőtlen fogforma és jelentős fogrések (diasztéma) korrekciója során alkalmazzák. A porcelán héj minden esetben személyre szabott, így az tökéletesen illeszkedik a törött vagy szabálytalan fogakra. Jelentős előnye, hogy természetes hatást nyújt, biztonságos és fájdalommentes. Segítségével fogai árnyalatokkal fehérebb és szabályosabb lehetnek. Szemben a fogszabályozással, az eredmény azonnali, ráadásul kíméletes és tartós.

Kinek javasolt a porcelán héj választása?

A porcelán héj esztétikus és permanens megoldást kínál a fogak formájának, elhelyezkedésének és színének korrigálására. Az alábbi esetekben érdemes alkalmazni:

  • Elszíneződött, sárgás fogak: Ha többszöri fogfehérítés után sem érte el a kívánt eredményt, érdemes a porcelán héj mellett dönteni, amely végleges megoldást kínál a ragyogóan fehér mosoly elérésére.

  • Enyhén szabálytalan fogak: Kisebb mértékű szabálytalanságok esetén gyors megoldást jelenthet a hibák javítására a porcelán héj. A nagyon rendezetlen, harapási diszfunkcióval társuló fogsor esetén azonban elkerülhetetlen a fogszabályozó készülék alkalmazása.

  • Diasztéma: A diasztéma, vagyis a fogrés gyakran a frontfogak között jelentkező, szembetűnő esztétikai probléma. A porcelán héj segítségével gyorsan és könnyedén elérhető a részárás.

  • Törött, zománchibás fogak: A sérült, kis mértékben törött fogak, valamint a zománc növekedési rendellenességéből adódó problémák szintén helyreállíthatóak a porcelán héj alkalmazásával.

  • Gyökérkezelt fogak: A gyökérkezelt fogak esetén sajnos nem hatásos a fogfehérítés, így ezekben az esetekben a tartós eredmény érdekében érdemes a porcelán héjat választani.

Porcelán héj készítés lépésről-lépésre

A porcelán héj segítségével rövid idő alatt és fájdalommentes eljárással korrigálhatja esztétikai panaszait a tökéletes és magabiztos mosoly érdekében. Elkészítésének lépései az alábbiak: 

  1. Lépés: Az első lépés az állapotfelmérés és konzultáció. A fogorvos szakember tájékoztatást ad a lehetséges kezelési módokról fogainak állapota alapján.

  2. Lépés: Panoráma Röntgen készül, melynek segítségével még pontosabb kép kapható a fogak állapotáról. 

  3. Lépés: Az állapotfelmérés alapján elkészül a kezelési terv, vagy az úgynevezett mosolyterv. Ez alapján láthatóvá válik a jövőbeli elképzelés fogsorát illetően. 

  4. Lépés: A következő lépés a fogak előkészítése. Ehhez minimális fogfelszín eltávolítására van szükség. A kíméletes eljárás érzéstelenítéssel történik, így teljesen fájdalommentes. Ezzel egy időben történik a lenyomatvétel.

  5. Lépés: A minta alapján fogtechnikai laboratóriumban néhány munkanap alatt elkészül a porcelán héj. Addig ideiglenes héj kerül az érzékeny fogakra.

  6. Lépés: Az utolsó lépés a felragasztás. Az elkészült porcelán héjakat fogorvos szakember helyezi fel az előkészített fogakra, érzéstelenitéssel. A ragasztást követő néhány óra elteltével szabályos, fehér és természetes fogai gond nélkül használhatóak.

Porcelán héj árak

Jelentős eltérést tapasztalhat az árak tekintetében az egyes fogászati rendelőknél. A porcelán héj árát többek között befolyásolhatja a rendelő elhelyezkedése, árszabási politikája és a használt anyagok. Körülbelül 80.000-120.000 Ft közötti összeggel érdemes számolni. A Fehérvári Dental fogorvosi rendelőjében a préskerámia héj csupán 77.000 Ft / fog.

Direkt héj

Gyakori kérdések és válaszok

A porcelán héj kiálló fogakra is használható?

A porcelán héj kiálló fogakra is megoldást jelenthet. Segítségével hatékonyan korrigálhatóak az enyhén torlódott fogak. Túlzott szabálytalanság vagy a normálistól eltérő, diszfunkcionális harapással társuló torlódás esetén azonban nem alkalmazható. Az állapotfelmérés során fogorvosa megállapítja a lehetséges kezelési módokat.

Melyek a porcelán héj hátrányai?

A porcelán héj hátrányai közé tartozik az irreverzibilitás, vagyis a visszafordíthatatlanság. A felragasztás előtt, mindenképp szükség van a fogak előkészítésére, ami a jövőben már nem visszaállítható.  

Mi az a direkt héj?

A direkt héj a fogászati héj másik fajtája, melyet általában a porcelán héjjal ellentétben, nem fogtechnikus, hanem fogorvos készít. Ebben az esetben nincs szükség a fogak preparálására, hanem a már meglévő foganyaghoz építik a kompozit anyagot. 

Direkt héj árak: mennyibe kerül a kezelés?

Mivel a direkt héj alkalmazása esetén nincs szükség mintavételre, fogtechnikus szakember bevonására és akár egy alkalommal is elkészíthető, így kedvezőbb árú, mint a porcelán héj. Körülbelül 50.000-70.000 Ft közötti összeggel érdemes számolni. A Fehérvári Dental fogorvosi rendelőjében a direkt héj csupán 40.000 Ft / fog.

Direkt héj előtte utána: mekkora változásra számíthatok?

A direkt héj tökéletesen alkalmas a fogak kedvezőtlen alakjának megváltoztatásához, a kisebb mértékű formai hibák korrekciójához, az elszíneződés vagy rések kezeléséhez. Kevésbé invazív eljárás és természetes megjelenést biztosít.

Melyek a direkt héj hátrányai?

A direkt héj hátrányai közé tartozik, hogy idővel kopik, majd mattá válik a felülete, így rendszeres korrekciót, polírozást igényel.

Milyen a direkt héj tartóssága?

A direkt héj tartóssága általában 8-10 év, azonban a porcelán héjjal szemben, rendszeres utógondozás szükséges. A megfelelő, fényes felszín fenntartása újbóli polírozást igényel.

Elérhető a direkt héj olcsón?

Igen, elérhető direkt héj olcsón. A Fehérvári Dental fogorvosi rendelőjében a direkt héj csupán 40.000 Ft / fog.

Fehérvári Dental: professzionális fogászati ellátás Budapesten

1997-­es megalakulásunk óta arra törekszünk, hogy az Ön családja a lehető legmagasabb színvonalú és teljes körű ellátásban részesüljön, a csöppségektől a dédnagymamáig. Specialistáink a fogászat minden területét lefedik, így a bonyolult, több fogszakorvost igénylő kezelések is helyben megoldhatók. Csapatunk profi és összehangolt működése a teljes ellátási folyamat során - a szakorvosi konzultációktól az adminisztratív teendőkig - mindenhol megmutatkozik. Fogászatunk kialakításában és technikai felszereltségben is a magas színvonalat képviseli. Három szintes klinikánkon 3 modern kezelő, és egy képalkotó diagnosztikai helység (panoráma röntgen, teleröntgen, CBCT, intraorális)  található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható.


Visszahívást kérek


Fehérvári Dental fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem