Rendelőnk telefonszáma:

+36 1 445 0011

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

Modern fogászat - modern beavatkozások

A fogászat az elmúlt évek során rengeteget fejlődött, a modern technológiák segítségével pedig a fogorvosok még hatékonyabb kezeléseket tudnak biztosítani a pácienseknek. Cikkünkben bemutatunk néhány újdonságot, amelyekkel mostanság a modern fogászati rendelőkben találkozhatsz.

Fogászati implantátumok a foghiány precíz kezelésére

A fogimplantációs eljárások forradalmasították a foghiány problémájának kezelését, hiszen egy fogimplantátum úgy néz ki, és úgy is működik, mint egy természetes fog. A fogászati implantátumok a legjobb megoldást jelentik a hiányzó fogak pótlására, mivel a megjelenésük természetes, emellett pedig erősek és biztonságosak.

Milyen előnyökkel jár még egy fogimplantátum?

  • Helyreállítja és megőrzi az arcszerkezetet.

  • Megállítja a csontvesztés és az ínysorvadás előrehaladását.

  • Biztonságos alapot teremt a fogászati hidak számára.

  • Segít abban, hogy a megmaradt fogak ne vándoroljanak el.

  • Normalizálja a rágást és a beszédkészséget.

Digitális képalkotás a fogászatban

A fogászati képalkotás területén is folyamatosan fejlődnek az eszközök és a technológiák, amelyek még pontosabb és részletesebb képeket készítenek a fogakról és a szájüregről. Néhány újdonság és fejlesztés ezen a területen:

  • Az új generációs digitális röntgengépek nagyobb felbontással és alacsonyabb sugárterheléssel képesek digitális képeket készíteni a fogakról és állcsontokról. Ezek a képek részletesebb információt nyújtanak a fogorvosoknak, így megkönnyítik a pontosabb diagnózis felállítását és a tervezési folyamatokat.

  • A CBCT egy olyan speciális, digitális röntgen alapú fogászati CT, amely a fogakról és az állcsontokról 3D-s felvételeket készít. Ez lehetővé teszi a fogorvosok számára, hogy részletesen megvizsgálják az állcsontok és a csontállomány szerkezetét, illetve a foggyökereket, hogy pontosan tervezhessék meg a fogászati beavatkozásokat.

 

 

Újdonságok a konzerváló fogászatban

A konzerváló fogászat olyan fogászati szakterület, amely a fogak meglévő állapotának megőrzésére és helyreállítására fókuszál. A fő célja a károsodott, sérült vagy sérülésveszélyes fogszövetek kezelése, az egészséges fogszövetek megőrzése, és azáltal a fogak hosszú távú megtartása. 

  • A konzerváló fogászatban megjelentek új tömési technikák és protokollok, amelyek abban segítik a fogorvosokat, hogy jobban megőrizzék a fogak egészségét és eredeti szerkezetüket. A biomimetikus fogtömés például egy olyan modern fogászati eljárás, amely az emberi fogak szerkezetét és funkcióját próbálja meg minél pontosabban utánozni és helyreállítani. A „biomimetika" elnevezés a biológiai és műszaki tudományok közötti kapcsolatra utal, amikor a műszaki megoldások a természetes biológiai mintákat és folyamatokat követik. 

  • A mikroszkópos technológiák lehetővé teszik a fogorvosok számára, hogy még részletesebben vizsgálják és kezeljék a fogakat, és ezáltal pontosabb és kíméletesebb eljárásokat végezzenek. A lézeres kezelések pedig minimális invazívak, így gyors gyógyulással járnak, valamint hatékonyan kezelik a fogszuvasodást és a fogágybetegséget.

Bár csak néhány példát soroltunk fel a modern fogászati beavatkozások közül, amelyeket a korszerű fogorvosi rendelők biztosítanak, fontos megjegyezni, hogy minden kezelés előtt érdemes egy tapasztalt szakemberrel konzultálni, hogy megbeszéljétek a legmegfelelőbb eljárási módokat az egyedi igényeidnek és állapotodnak megfelelően.

 

Visszahívást kérek


Fehérvári Dental fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem