Rendelőnk telefonszáma:

+36 1 445 0011

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

Az ínymosoly kezelése: hogyan hozható helyre a gummy smile?

Az ínymosoly, más néven a gummy smile az az állapot, amikor túl sok ínyszövet látható a felső ajak felett, amikor a páciens mosolyra húzza vagy kinyitja a száját. Az érintettek sokszor inkább nem mosolyognak, annyira zavarja őket a jelenség, amelyre szerencsére van megoldás! Milyen kezelésekkel lehet orvosolni az ínymosolyt? 

Az ínymosoly az önbecsülést is rombolhatja.

Mitől alakulhat ki gummy smile?

Az ínymosolyra nem létezik pontos definíció, de általában akkor beszélünk gummy smile-ról, ha a felső ínyből mosolygás közben 2 mm-nél nagyobb felület mutatkozik meg. 

Több tényező is hozzájárulhat a jelenség kialakulásához:

  • a fogak rendellenes kitörése (késleltetett passzív kitörés),

  • a felsőajak-emelő izom túlműködése, 

  • a felső állcsont nem megfelelő növekedése, 

  • a felső állcsont elülső fogainak túlzott kitörése, illetve

  • a felsoroltak kombinációja.

Ínymosoly korrekció: az ínykontúrozás menete

Ha az íny túl nagy része takarja a fogak felszínét, fogorvosa javasolhatja az ínykontúrozásnak nevezett eljárást, amely a felesleges ínyszövet eltávolítását jelenti. 

  • A konzultáció során első lépésben a fogorvos elvégzi a szükséges fogászati vizsgálatot. 

  • Fontos, hogy az ínykontúrozás előtt a páciens szájüregi egészsége megfelelő legyen: ne legyen szuvas foga, ínybetegsége vagy más olyan szájüregi betegsége, amely előbb fogászati kezelést igényelne.

  • Az ínykontúrozást általában parodontológus szakorvos végzi helyi érzéstelenítés mellett, amely elzsibbasztja az íny területét. 

  • Az eljárás során az orvos lágyszöveti lézerrel vagy szikével eltávolítja a felesleges ínyszövetet, és átformálja az ínyvonalat, hogy a fogból több maradjon szabadon. 

  • A fogínyszövet rögzítéséhez varratok is szükségesek lehetnek.

  • Az eljárás hossza a kontúrozás mértékétől függően változik, általában körülbelül 1-2 órát vesz igénybe.

Ínymosoly műtét ára

A Gummy smile (ínymosoly) kezelés ára a Fehérvári Dentálnál 2024-ben 50.000 Ft/fog, míg a kezelés ajaktöltéssel (+hialuronsav vagy botox használatának anyagára) 70.000 Ft/db.

Parodontológiai kezeléseink csak az Árkád, Haifa, Teleki Dentalban, Oktogon- és Dentium Implant Centerben érhetőek el. Aktuális árainkról ide kattintva tájékozódhat. 

Gummy smile kezelés

Az ínymosoly orvosolható. Ha az ajkak túlságosan felfelé mozognak az ínyvonalon mosolygáskor, akkor a botulinum toxin, injekcióval sikeresen képes gátolni a felsőajak-emelő izom működését. Mivel az anyag egy idő után felszívódik, az injekciózást nagyjából fél évente ismételni szükséges. Az ínymosoly átmeneti korrekciójának másik módja lehet még a hialuronsavat tartalmazó töltőanyagok befecskendezése is.

Gummy smile kezelés botox segítségével is lehetséges.
 

Ínymosoly kezelés a Fehérvári Dental kiváló szakorvosai által

1997-­es megalakulásunk óta arra törekszünk, hogy az Ön családja a lehető legmagasabb színvonalú és teljes körű ellátásban részesüljön, a csöppségektől a dédnagymamákig. Specialistáink a fogászat minden területét lefedik, így a bonyolult, több fogszakorvost igénylő kezelések is helyben megoldhatók. Csapatunk profi és összehangolt működése a teljes ellátási folyamat során - a szakorvosi konzultációktól az adminisztratív teendőkig - mindenhol megmutatkozik. 

Fogászatunk kialakításában és technikai felszereltségben is a magas színvonalat képviseli. Három szintes klinikánkon 3 modern kezelő, és egy képalkotó diagnosztikai helység (panoráma röntgen, teleröntgen, CBCT, intraorális)  található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható.

Foglaljon időpontot most!

 

 


Visszahívást kérek


Fehérvári Dental fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem