Rendelőnk telefonszáma:

+36 1 445 0011

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

Foghéj: Az Esztétikus és Tartós Fogpótlás

 

Az esztétikai fogászat területén egyre népszerűbb megoldás a foghéj, amely lenyűgöző eredményeket nyújt a hibás vagy sérült fogak esetében. A porcelán héjak, kerámia héjak és direkthéjak olyan innovatív megoldásokat kínálnak, amelyek nemcsak esztétikailag tökéletesek, de funkcionálisan is kiemelkedőek. Ismerjük meg a foghéj előnyeit, a foghéj árakat és a kezelés menetét!


foghéj vizsgálata és típusai

Porcelán Héjak

 

A porcelán héjak rendkívül vékony porcelán rétegek, amelyeket a meglévő fogak előlapjára helyeznek fel. Ezek az héjak tökéletesen illeszkednek a fogak formájához és színéhez, így esztétikus és természetes megjelenést biztosítanak. A porcelán héj fogra helyezve  láthatóvá teszi a lenyűgöző változást, melyet ez a kezelés hozhat. Az esztétikus porcelán és a funkcionális tartósság egyesül, hogy visszaadhassa pácienseink magabiztos mosolyát.

Az eljárás során a fogorvos először lenyomatot vesz a fogakról, majd az elkészült porcelán héjakat precízen illeszti a fogakra. A kezelési terv részeként a helyi érzéstelenítés biztosítja a páciens kényelmét és fájdalommentességét. A fogászati héjak kerámia és porcelán anyagokból készülhetnek, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb megoldást.

Kerámia Héjak

 

A kerámia héjak a modern fogászat egyik kiemelkedő megoldása, amely egyszerre ötvözi az esztétikát és a tartósságot. Ezek a héjak kifejezetten a páciensek egyéni igényeire szabottan készülnek. A kezelés során a fogorvos egy részletes konzultáció keretében megtervezi a páciens számára legoptimálisabb kerámia héjakat.

A kerámia héjak elkészítése során a fogorvos lenyomatot vesz a fogakról, majd a legmodernebb technológiával gyártja le a héjakat. Ez a folyamat biztosítja, hogy a héjak tökéletesen illeszkedjenek a meglévő fogakhoz, és esztétikailag és funkcionálisan is kiváló eredményt nyújtsanak.

A kerámia héjak a hosszú távú tartósság mellett természetes megjelenést is biztosítanak. A kerámia anyagok hasonlósága a természetes fogzathoz garantálja, hogy a héjak beolvadjanak a páciens mosolyába. A vékony rétegek könnyedséget és kényelmet nyújtanak, miközben a rágás hatékonyságát is optimalizálják.

Direkt héj

A direkthéjak olyan azonnali megoldást nyújtanak, melyek gyors és hatékony eredményeket biztosítanak. Az ilyen típusú héjakat a fogorvos közvetlenül a páciens fogfelületére alkalmazza, eliminálva a hosszadalmas laboratóriumi folyamatokat. Az esztétikai fogászatban azonban nem csak a gyorsaság, hanem az eredmények minősége is kiemelten fontos.

Ezek a direkthéjak természetes és esztétikus megjelenést eredményeznek, miközben azonnali változást hoznak a mosolyban. A letört fogak helyreállításától a fogszínezésig számos esztétikai problémát hatékonyan korrigálnak. Az ilyen típusú fogászati héjak előnye, hogy egyetlen kezelés alkalmával elvégezhetőek, és az eredmények hosszú távon is megtartják frissességüket.

Porcelán Héj Fogra

 

A porcelán héjak alkalmazása egy precíz és gondosan megtervezett eljárás, melynek során a fogorvos és a páciens közös munkája egyedi és esztétikus mosolyt eredményez. A következő részletek bemutatják a porcelán héj fogra helyezése folyamatát és az ezzel járó előnyöket.

Konzultáció és Terv Kialakítása

A porcelán héjak alkalmazása előtt az első lépés egy alapos konzultáció. A fogorvos megismeri a páciens egyéni igényeit, céljait és elvárásait. Ezenkívül a fogorvos részletes vizsgálatot végez, és megállapítja, hogy a porcelán héjak megfelelő megoldást jelentenek-e az adott esetben.

Lenyomatvétel és Színválasztás

Miután meghatározták, hogy a porcelán héjak a legmegfelelőbb választás, a következő lépés a lenyomatvétel. A fogorvos pontos lenyomatot vesz a fogakról és az ínyről, hogy a héjak tökéletesen illeszkedjenek. Ezenkívül a páciens számára a legmegfelelőbb héjszín kiválasztása is fontos lépés, amely az egészséges és természetes mosoly elérését segíti elő.

Fogak Előkészítése

Miután az előzetes lépések elkészültek, a fogorvos finoman eltávolít egy vékony réteg foganyagot a fogak előlapjáról. Ez a minimális foganyag-eltávolítás teret biztosít a porcelán héjaknak, miközben a lehető legtöbb természetes foganyag megmarad.

Ideiglenes Héjak Kihelyezése

A végső héjak elkészítése időigényes folyamat, ezért általában ideiglenes héjakat helyeznek el a fogakra az elkészítési folyamat idejére. Ezek az ideiglenes héjak már jelentősen javítják a mosolyt és megkönnyítik a mindennapi életet, amíg a végső porcelán héjak elkészülnek.

Végső Héjak Rögzítése

Amikor a porcelán héjak elkészülnek, a páciens visszatér a fogorvoshoz, hogy azokat rögzítsék. A fogorvos egyesével helyezi fel a héjakat a fogak előlapján, ügyelve arra, hogy minden részlet tökéletesen illeszkedjen és természetesen mutasson. A héjak végleges rögzítése után a fogorvos finomhangolja az illeszkedést és a megjelenést, hogy a páciens a lehető legjobb eredményt érje el.

Porcelán Fog Előtte, Utána

A porcelán foghéjak alkalmazása egy lenyűgöző megoldást nyújt a fogak esztétikai problémáira. Az előtte-utána eredmények szemléltetik, milyen hihetetlen átalakulás érhető el ezzel a beavatkozással, amely nem csak a mosolyodat, hanem az egész életedet megváltoztathatja. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy hogyan képesek a porcelán héjak drámai módon átalakítani a fogak megjelenését és az önbizalmadat.

Előtte: Fogak Észrevehető Hibákkal

Sokan szembesülnek olyan fogproblémákkal, mint például a sérült, letört vagy elszíneződött fogak. Ezek a hibák nem csak az esztétikai megjelenést befolyásolják, hanem önbizalomhiányt és kellemetlen érzéseket is okozhatnak. A mosolyt tartózkodássá változtathatják, és megnehezíthetik a mindennapi szociális interakciókat.

A Porcelán Héjak Varázsa

A porcelán héjak rendkívüli lehetőséget kínálnak a fogak esztétikai problémáinak kezelésére. Miután a porcelán héjak felkerültek, a fogak gyönyörűen fehérek, egyenesek és szimmetrikusak lesznek. Az elszíneződések eltűnnek, a fogak letört részei újjászületnek, és a mosolyod ragyogni fog.

Utána: Csodálatos Mosoly és Megújult Önbizalom

A porcelán héjakkal elért utánozhatatlan eredmények valódi örömforrást jelentenek. A mosolya radikálisan megváltozik, és visszanyerheti önbizalmát.

Fehérvári Dental: professzionális fogászati ellátás Budapest szívében

1997-­es megalakulásunk óta arra törekszünk, hogy az Ön családja a lehető legmagasabb színvonalú és teljes körű ellátásban részesüljön, a csöppségektől a dédnagymamákig. Specialistáink a fogászat minden területét lefedik, így a bonyolult, több fogszakorvost igénylő kezelések is helyben megoldhatók. Csapatunk profi és összehangolt működése a teljes ellátási folyamat során - a szakorvosi konzultációktól az adminisztratív teendőkig - mindenhol megmutatkozik. 

Fogászatunk kialakításában és technikai felszereltségben is a magas színvonalat képviseli. Három szintes klinikánkon 3 modern kezelő, és egy képalkotó diagnosztikai helység (panoráma röntgen, teleröntgen, CBCT, intraorális)  található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható.

Foglaljon időpontot most!

 

 


Visszahívást kérek


Fehérvári Dental fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem