Rendelőnk telefonszáma:

+36 1 445 0011

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

Fogfehérítés otthon vs. rendelőben: melyiket válasszam?

A fogfehérítés otthon és professzionális körülmények között orvosi rendelőben is elvégezhető. Az esztétikai fogászati kezelés segítségével akár 8 árnyalattal is világosabb színű mosoly érhető el. De vajon melyiket érdemes választani? Biztonságos az otthoni fogfehérítés? Cikkünkben megválaszoljuk a témában felmerülő leggyakoribb kérdéseket.

Mi okozhatja a fogelszíneződést?

A fogak természetes színét a fogzománc és a foganyagban található anyagok határozzák meg. Fontos észben tartani, hogy az egészséges és szennyeződéstől mentes fogak sem feltétlen tökéletesen fehérek. A fogak színét jelentős mértékben befolyásolják genetikai tényezők. Természetesen, az örökletes tényezők mellett az életviteli faktorok is hatást gyakorolnak a fogak színére. Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a szokásokat, amelyek fogelszíneződéshez vezethetnek:

  • Teafogyasztás

  • Rendszeres kávéfogyasztás

  • Dohánytermékek használata (cigaretta, e-cigaretta, vaporizáló, szivar)

  • Színes ételek, italok fogyasztása

  • Elégtelen, rendszertelen fog- és szájápolási szokások

  • Fogkő eltávolítás hiánya

Az utolsó pontban említett fogkő eltávolítás nem csupán a ragyogóan fehér mosoly megőrzése miatt fontos, hanem az akár fogvesztéshez vezető fogágybetegség kockázatát is jelentősen csökkentheti.

Miért döntsenek a fogfehérítés mellett?

A Grand View Research piackutatása szerint 2021-ben a fogfehérítés globális piaci értéke 6,9 milliárd amerikai dollár és 2030-ig várhatóan további 5%-kal növekedni fog. De vajon miért döntenek egyre többen a fehérebb mosoly mellett? A fogfehérítés számos előnnyel szolgálhat:

  • Az esztétikai fogászati kezelés során eltávolítják a fogkövet, amely csökkenti a fogágybetegség kockázatát.

  • Az akár 8 árnyalattal fehérebb mosoly sokakat magabiztosabbá tesz.

  • Professzionális körülmények között a fogfehérítés biztonságos és fájdalommentes eljárás.

  • A fogfehérítés ára kedvező és hatása hosszan tartó.

Elvégezhető a fogfehérítés otthon?

A fogfehérítés otthon és rendelőben egyaránt elvégezhető. Fontos, hogy a megbízhatatlan forrásokból olvasott házi praktikák helyett minden esetben a kezelőorvosok által javasolt otthoni fogfehérítési módszert válasszunk. A fogorvosi felügyelet melletti otthoni fogfehérítés első lépéseként általában mintát vesznek a fogazatról. Ezt követően egy fogtechnikus sínt készít a minta alapján. Az orvosi instrukciókat betartva esti használat mellett jelentős javulás érhető el. 

Fogfehérítés otthon? Ezekkel az előnyökkel számolhatunk:

  • költséghatékonyság,

  • gyengéd eljárás,

  • elkerülhető a fokozott szenzitivitás,

  • gyorsaság és

  • kényelem.

Azonnali fogfehérítés házilag? Ezeket a módszereket érdemes kerülni!

Ahogy a fenti paragrafusban említett internetes fórumokon, blog cikkekben, YouTube videókban és egyéb felületeken számos otthoni fogfehérítési tippel találkozhatunk. Ezek a tartalmak gyakran a gyors és látványos eredményt ígérnek. Lehetséges azonnali fogfehérítés házilag? Nem javasoljuk, hogy fogorvosi felügyelet nélkül kezdjen a fogfehérítésbe. Az alábbiakban bemutatunk három kerülendő otthoni praktikát.

Szódabikarbónás fogfehérítés

A szódabikarbónás fogfehérítés az egyik legpopulárisabb tanács. Általában a szódabikarbónával történő fogmosást javasolják a fogfelületre lerakódott lepedék eltávolítása érdekében. Bár az erős dörzsölés a lepedék egy részét eltávolíthatja, a mechanikai behatás kárt tehet a zománcban. Így a szódabikarbónás fogfehérítést semmiképpen sem javasoljuk.

Fogfehérítés házilag citrommal

Gyakran előforduló tanács a fogfehérítés házilag citrommal. A módszer lényege a citromsav használata a lepedék eltávolításához. Sajnos, azonban a citromsav kis koncentrációban nem képes eltávolítani a lerakódott szennyeződést. Erősebb savak használata pedig a fogzománc károsodásához vezethet. Így nem tanácsoljuk a módszer alkalmazását.

“Hatásos” fogfehérítés otthon ecettel

Az ecettel történő fogfehérítés, hasonlóan a citromos módszerhez, a sav lepedék eltávolító hatását kívánja kiaknázni. Akárcsak a citrom esetén, az ecetsav kis koncentrációban nem alkalmas a fogfehérítésre, míg magasabb savtartalmú vegyületek szakszerűtlen alkalmazása egészségkárosító lehet.

Összegezve a fentieket, biztonságos és hatásos fogfehérítés otthon kizárólag a szakorvos által javasolt eszközökkel érhető el.

Melyek az orvosi fogfehérítés előnyei?

Ha maximális biztonságú és valóban effektív fogfehérítési megoldást keres, akkor érdemes szakemberhez fordulni. Az orvosi fogfehérítés költséghatékony, eredményes és gyors. Összefoglaltuk a legfontosabb előnyöket.

1. Kimagasló eredmény

Az orvosi fogfehérítés során drasztikus mértékben világosabbá válhatnak a fogak. A legmodernebb eljárások során akár 8 árnyalattal fehérebb lehet a fogazat. Ha nem elégszik meg az otthoni eszközök nyújtotta eredménnyel és ragyogóan fehér mosolyt akar, akkor bízza a feladatot fogorvosra!

2. Biztonságos kezelés

Amennyiben nem követi tökéletesen az orvosi instrukciókat, az otthoni fogfehérítés kockázatos lehet. Ezzel szemben a professzionális körülmények között végzett fogfehérítés során folyamatos az orvosi felügyelet.

3. Tartós fogfehérítés

Tudta, hogy az orvosi fogfehérítés tartósan fehér mosolyhoz vezethet? Élvezze hosszú ideig az esztétikus és fehér fogakat. Amennyiben a cikk elején olvasott fogelszíneződéshez vezető életviteli tényezőket kizárja, még tovább rikítóan fehér maradhat mosolya.

4. Fogászati vizsgálat

Az orvosi fogfehérítést minden estben megelőzi egy alapos vizsgálat, amely során a lyukas, letört vagy szuvas fogakat észleli a kezelőorvos. A legtöbb szájsebészeti és fogászati betegségre igaz, hogy korai észlelés esetén a kezelés gyorsabb és kevésbé költséges. 

Orvosi fogfehérítés

Gyakori kérdések és válaszok

Fogfehérítés árak: mennyibe kerül a fogfehérítés?

Az előnyöket elolvasva sokaknak az első gondolata: mennyibe kerül a fogfehérítés? A fogfehérítés árak jelentős szórást mutatnak. A cikk publikálásakor a rendelői fogfehérítés 49900 Ft / 2 fogív. Tekintse meg aktuális árainkat!

Biztonságos az otthoni fogfehérítés?

Igen, biztonságos az otthoni fogfehérítés, amennyiben szakorvos által javasolt megoldást választ és pontosan követi az egészségügyi szakember tanácsait.

Miért veszélyes a szódabikarbóna fogfehérítés?

A szódabikarbóna fogfehérítés során az intenzív és rendszeres dörzsölés kárt tehet a fogzománcban.

Mi az a hidrogén-peroxid fogfehérítés?

A hidrogén-peroxid fogfehérítés során a fogorvos az enyhe savas hatású, folyékony, szervetlen vegyületet használja a fogak színének változtatásához. Ez az egyik legelterjedtebb megoldás a fogak fehérítéséhez.

Mit ehetek és ihatok fogfehérítés után?

A rendelői fogfehérítés után előfordulhat átmeneti fokozott érzékenység. Ilyenkor érdemes kerülni a kemény ételeket. Tartsa meg rikító fehér mosolyát és kerülje a feketekávé, vörösbor és teafogyasztást. Ezek az italok rövid időn belül elszínezhetik a fogait.

Lehetséges a fogfehérítés fogkrémmel?

A jelentős mértékű fogfehérítés fogkrémmel nem lehetséges.

Fehérvári Dental: professzionális fogfehérítés Budapesten

1997-­es megalakulásunk óta arra törekszünk, hogy az Ön családja a lehető legmagasabb színvonalú és teljes körű ellátásban részesüljön, a csöppségektől a dédnagymamáig. Specialistáink a fogászat minden területét lefedik, így a bonyolult, több fogszakorvost igénylő kezelések is helyben megoldhatók. Csapatunk profi és összehangolt működése a teljes ellátási folyamat során - a szakorvosi konzultációktól az adminisztratív teendőkig - mindenhol megmutatkozik. Fogászatunk kialakításában és technikai felszereltségben is a magas színvonalat képviseli. Három szintes klinikánkon 3 modern kezelő, és egy képalkotó diagnosztikai helység (panoráma röntgen, teleröntgen, CBCT, intraorális)  található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható.

Foglaljon időpontot most!

 

Visszahívást kérek


Fehérvári Dental fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem