Rendelőnk telefonszáma:

+36 1 445 0011

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

Fog implantátum árak 2022-ben Magyarországon

A fogvesztés kezelésének egyik legmodernebb módszere a fog implantátum. Nem okoz idegentest érzést, természetes megjelenést nyújt és sok esetben élethosszig használható. A rengeteg előny mellett, fontos megemlíteni, hogy a fogimplantáció költséges eljárás. De vajon hogyan változtak a fog implantátum árak 2022-ben? Melyik fogpótlási megoldást érdemes választani? Melyek a fog implantátumok előnyei? Cikkünkben megválaszoljuk a témában felmerülő legfontosabb kérdéseket!

Jelentős problémát jelent a fogvesztés Magyarországon

Egy, a Semmel­weis Egyetem Fogpótlástani Klinikája által végzett 2004-es kutatás a magyar populáció fogászati állapotát vizsgálta. A felmérés során több mint 5000 embert vizsgáltak az ország egész területén. A tudományos munka meglepő eredménnyel zárult: nemzetközi összehasonlításban rosszul áll a magyar lakosság a fogászati egészség tekintetében. A fontosabb megállapítások:

  • Egy átlagos magyar felnőtt 2,7 tömött foggal rendelkezik és 1,5 az átlagos szuvas fogak száma.

  • Átlagosan 10 fog hiányzik egy magyar személy szájából, amely kiemelkedően sok az Európai Uniós átlaghoz viszonyítva. A nagyfokú fogvesztés egyik oka lehet a helytelen szájhigiénia miatt kialakult parodontózis.

  • A felmérésben szereplő személyek 6%-a jár rendszeresen fogorvoshoz, 67%-a kizárólag panasz esetén.

  • Hazánkban a 65 évet meghaladó személyek mintegy 26%-a fogatlan.

  • A felnőtt populáció 30%-a fogínysorvadással küzd.

A fenti kutatási eredmények alapján kijelenthető, hogy a fogvesztés sokakat érintő probléma Magyarországon. A modern fogászati megoldásoknak köszönhetően számos fogpótlási megoldás áll rendelkezésre. A szakértők többsége egyetért abban, hogy a fogimplantáció jelenti a legmodernebb és legesztétikusabb megoldások egyikét.

Fog implantátum előnye: valóban megéri?

Sokan úgy vélik, hogy a fog implantátum árak magasak az alternatív megoldásokhoz képest. Igaz, hogy a bekerülési összeg magasabb, azonban általánosan kijelenthető, hogy a fogimplantáció tartósabb megoldást jelent az alternatív fogpótlási módszereknél. Ezt figyelembe véve, az egységnyi használati időre jutó költség gyakran alacsonyabb a fog implantátum esetében. Az anyagi megfontolások mellett számos további előny szól az implantátumok mellett. Összefoglaltuk a legfontosabbakat.

1. Magas bennmaradási ráta

A bennmaradási ráta azt mutatja, hogy a szájsebészeti beavatkozást követően az implantátumok mekkora része marad hosszútávon a szervezetben. Az orvostudomány és technológia fejlődésének hála a modern fog implantátumok bennmaradási aránya gyakran meghaladja a 98%-ot.

2. Természetes megjelenés

Szeretné megőrizni az esztétikus mosolyát? Természetes megjelenésű fogpótlási megoldást keres? Akkor döntsön a fog implantátumok mellett, amelyek az eredeti fogazattal identikus megjelenést nyújtanak.

3. Nincs idegentest érzés

Egyes fogpótlási megoldásoknál zavaró idegentest érzés jelentkezhet. Ez zavaró lehet az evés és beszéd közben. Szerencsére, a fogimplantációt követően nem jelentkezik idegen test érzés, mivel az illeszkedés tökéletes.

4. Hosszútávú megoldás

A korábban említett magas bennmaradási ráta és a tartós anyaghasználat miatt, a fog implantátum akár élethosszig tartó megoldást jelenthet. Válasszon olyan fogpótlási megoldást, amely akár évtizedeken keresztül kiszolgálja igényeit!

Fog implantátum árak 2022-ben Magyarországon

A fog implantátum árak tárgyalásához fontos megérteni, hogy a fogpótlási megoldás három részből áll:

  • Implantátum: az implantátum helyettesíti a foggyökeret.

  • Korona (felépítmény): a korona kerül a fog helyére.

  • Közti elem: a közti elem tartja egyben a koronát és az implantátumot.

A fogpótlási kezelés teljes költsége az alábbiakból áll: fog implantátum + kezelési (beültetési) költség. A fog implantátum árak esetén is igaz, hogy a minőség (anyaghasználat, tartósság, illeszkedés), a márka és egyéb terméktulajdonságok jelentős hatást gyakorolhatnak. Az alábbiakban olvasható becslések jó kiindulási alapot jelentenek a kezelési költség kalkulációjához. A foggyökér helyettesítését szolgáló implantátum anyaga kizárólag biokompatibilis lehet. Ellenkező esetben krónikus gyulladást okozhat a testben. Általában cirkónium vagy titán anyagból készül. A titánium implantátum ára körülbelül 150-350.000 forint, míg a cirkónium implantátum 250-450.000 forint.

A felépítmények és közti elem ára 100-200.000 forint közötti összeg. Érdemes a kezelőorvos javaslatának megfelelő, jó minőségű termék mellett dönteni, hiszen a korona adja a rágófelületet. A beültetés költsége 175-700.000 forint közötti összeg. A díjazást befolyásolja a beavatkozás komplexitása, a klinika üzleti stratégiája és a kezelőorvos tapasztalata. Összefoglalva, pár fog pótlása 400-800.000 forint költséggel jár, míg egy teljes fogsor pótlása 1-3.000.000 forint is lehet.

Szeretne pontos számokat látni? Akkor tekintse meg aktuális implantológia árainkat!

Fehérvári Dental: professzionális fogászati ellátás Budapest szívében

1997-­es megalakulásunk óta arra törekszünk, hogy az Ön családja a lehető legmagasabb színvonalú és teljes körű ellátásban részesüljön, a csöppségektől a dédnagymamáig. Specialistáink a fogászat minden területét lefedik, így a bonyolult, több fogszakorvost igénylő kezelések is helyben megoldhatók. Csapatunk profi és összehangolt működése a teljes ellátási folyamat során - a szakorvosi konzultációktól az adminisztratív teendőkig - mindenhol megmutatkozik. Fogászatunk kialakításában és technikai felszereltségben is a magas színvonalat képviseli. Három szintes klinikánkon 3 modern kezelő, és egy képalkotó diagnosztikai helység (panoráma röntgen, teleröntgen, CBCT, intraorális) található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható.


Visszahívást kérek


Fehérvári Dental fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem