Rendelőnk telefonszáma:

+36 1 445 0011

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

Ultrahangos fogkőeltávolítás: tudnivalók, előnyök és árak

Az ultrahangos fogkőeltávolítás gyors, biztonságos és kedvező árú beavatkozás a fogak megtisztításához. Segítségével nem csupán a fogkő, de a lepedék, a lerakódások és az elszíneződések is eltávolíthatóak, ráadásul a fogak felszínének károsodása nélkül. Tudjon meg mindent az eljárásról!

Ultrahangos fogkőeltávolítás

Így alakul ki a fogkő a szájban

A fogkő (calculus) a szájüregben kialakuló, baktériumokat tartalmazó, ásványosodott foglepedék. Kialakulása hosszú és legtöbbször fájdalommentes folyamat, így észrevenni sem mindig egyszerű. Étkezést követően az ételmaradékok következtében a fogak felszínén úgynevezett plakk réteg képződik. A nyál ásványi anyag tartalmának köszönhetően a plakk réteg megkeményedik és tartósan a fogak felszínén marad. A meszesedés által elszíneződött szennyeződés fokozatosan sötétedik. A fogkő nem csupán esztétikai problémát, de számos, akár fogvesztéshez is vezető betegséget okozhat. Eltávolításában a fogmosás sajnos nem nyújt segítséget, kialakulása esetén speciális fogászati kezelésre van szükség.

Miért veszélyes a fogkő?

A meszesedés következtében elszíneződött plakk sárgás-barnás, majd idővel sötétebb réteget képez a fogak felszínén. A fogkő azonban az esztétikai szempontok mellett, súlyosabb, fogászati problémák kialakulásához is vezethet. 

A fogkő következményei lehetnek:

  • rendszeres ínygyulladás,

  • piros, duzzadt, vérző íny,

  • ínysorvadás,

  • kellemetlen lehelet,

  • fogszuvasodás,

  • fogágybetegség,

  • fogvesztés.

A fogkőeltávolítás előnyei

Az ultrahangos fogkőeltávolítás egy biztonságos, gyors és kíméletes szájhigiéniai beavatkozás. Számos oka van, amiért érdemes rendszeres sort keríteni rá. Mutatjuk, melyek ezek!

1. Fájdalommentes

A fogkőeltávolítástól azoknak sem kell tartani, akik már a fogorvosi rendelő gondolatától is rettegnek. Ez az alapvető fogászati tisztító kezelés az esetek többségében teljesen fájdalommentes, ráadásul későbbi, jelentős panaszokkal járó fogproblémákat előzhet meg vele.

2. Fogászati vizsgálat rendszeresen

A rendszeres fogkőeltávolítás további előnye, hogy összeköthető az esedékes fogászati kontroll vizsgálattal. Így az olyan gyakori fogászati betegségek, mint például a fogszuvasodás vagy a fogínygyulladás, még időben észlelhetőek és kezelhetőek.

3. Kellemes lehelet

A fogfelszínen kialakuló plakk réteg remek táptalaja a baktériumoknak, ezért a fogkő gyakori tünete a nehezen megszüntethető, kellemetlen szájszag. A rossz lehelet elkerülése érdekében, érdemes évente kétszer sort keríteni fogkőeltávolításra, valamint fokozottan figyelni a dentálhigiéniára.

4. Elbűvölő mosoly

A fogak felületén kialakult, elszíneződött lerakódások sárgás réteget képeznek. A negatív egészségügyi következmények mellett, ez az önbecsülést is jelentősen ronthatja. A fogkő eltávolítását követően a fogak felülete simább és fehérebb lesz.

5. Fogínygyulladás prevenció

A piros, gyakran vérző íny a fogínygyulladás jele is lehet. A rövid fogtisztító eljárással sikeresen megelőzhető az akár fogak elvesztését is okozó probléma.

Milyen az ultrahangos fogkőeltávolítás?

Az ultrahangos fogkőeltávolítás egy rövid és biztonságos eljárás. A képzett dentálhigiénikus szakemberek egy modern, ultrahangos depurátor készülékkel végzik a kezelést. A magas frekvencián rezgő gép hatékonyan és a szöveteket megkímélve távolítja el a fogfelszínen erősen megragadt fogkövet és nagyobb szemcséket. Az ezt követő polírozás segítségével pedig a lerakódott elszíneződések szüntethetőek meg.

Az ultrahangos fogkőeltávolítás lépései:

  1. Lépés: Az első lépést a személyes konzultáció és állapotfelmérés jelenti.

  2. Lépés: Az ultrahangos eszköz segítségével leválasztják az alsó és felső fogsoron, az íny alatt és felett található fogkövet.

  3. Lépés: A fenti lépést követi a só polírozás. Ez az eljárás speciális kefe és paszta segítségével tisztítja meg és teszi simává a fogak felszínét. 

  4. Lépés: A nehezen hozzáférhető területekről és fogközökből homokporfúvó eszközzel eltávolításra kerülnek a kisebb méretű lerakódások.

  5. Lépés: Az utolsó lépés a tanácsadás a még hatékonyabban szájápolás érdekében.

A fogkőlerakódás mértékétől függően a kezelés teljes időtartama 20-30 percet vesz igénybe. Az eljárás során fájdalomcsillapításra nincs szükség, hiszen teljes mértékben fájdalommentes. A tökéletes eredmény érdekében az ultrahangos gép alkalmazása mellett, a polírozás sem elhanyagolható, amellyel megszüntethetőek az egyéb plakkretineáló tényezők.

Ultrahangos fogkőeltávolítás ára

Az ultrahangos fogkőeltávolítás ára jelentős eltérést mutat az egyes fogászati rendelők között. Az árszabás függhet a rendelő elhelyezkedésétől és a szakorvos tapasztalatától. A teljes kezelés során átlagosan 20.000-70.000 Ft közötti összeggel érdemes számolni. A Fehérvári Dentál rendelőjében a dentálhigiéniku szakemberek által végzett fogkőeltávolítás, polírozás, szájhigiénés tanácsadás két fogsorra mindössze 17.500 forintba kerül.

Ultrahangos fogkőeltávolítás ára

Fehérvári Dental: fogkő eltávolítás Budapest területén, profi körülmények között

1997-­es megalakulásunk óta arra törekszünk, hogy az Ön családja a lehető legmagasabb színvonalú és teljes körű ellátásban részesüljön, a csöppségektől a dédnagymamáig. Specialistáink a fogászat minden területét lefedik, így a bonyolult, több fogszakorvost igénylő kezelések is helyben megoldhatók. Csapatunk profi és összehangolt működése a teljes ellátási folyamat során - a szakorvosi konzultációktól az adminisztratív teendőkig - mindenhol megmutatkozik. Fogászatunk kialakításában és technikai felszereltségben is a magas színvonalat képviseli. Három szintes klinikánkon 3 modern kezelő, és egy képalkotó diagnosztikai helység (panoráma röntgen, teleröntgen, CBCT, intraorális)  található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható.

Foglaljon időpontot most!

 

Visszahívást kérek


Fehérvári Dental fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem