Rendelőnk telefonszáma:

+36 1 445 0011

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

Amikor egy fogeltávolítás után, vagy egyéb foghiány miatt felmerül, hogy a páciens számára talán a legjobb megoldás az implantátum lenne, legtöbbször az anyagiak miatt való aggodalom az első jellemző reakció. Kevesen tudják azonban, hogy ma már az implantátum azok számára is elérhető, akiknek nem kiemelkedő az anyagi helyzete. Hogy miért? Elmondjuk! 

Tény, hogy a fogimplantátum nem olcsó mulatság, de ha jó a kivitelezés, és gazdája odafigyel a megfelelő szájhigiéniára, akkor egy életben csak egyszer kell érte fizetni. A leggyakoribb tévhit viszont az, hogy a fogimplantátumot egyszerre, egy összegben kell kifizetni. Már csak azért sem kell egy összegben fizetni, mivel az implantálás egyetlen fog esetében is legalább 8-10 lépésből áll. A különböző fázisok között pedig van, hogy hetek, sőt hónapok is eltelhetnek. Ez egyénenként, helyzettől függően is változhat, sőt a páciens maga is szabályozhatja a kezelési fázisok időpontját.

Mit jelent ez pontosan? 

Első lépésként megtörténik az állapotfelmérés, amit egy részletes konzultáció követ. Másodszor pedig személyre szabott kezelési terv készül (CT felvétel alapján) a páciensnek, amiben már részletesen láthatja az implantálás különböző etapjait és azoknak egyenkénti összegét. Így van idő tervezni anyagilag is. Ilyenkor sem kell előre fizetni semmit, csak esetlegesen az állapotfelmérés és konzultáció díját.

Hogyan zajlik maga az implantáció?

A harmadik lépés lesz valójában az implantálás első komolyabb fejezete, amikor is egy csavart ültetnek a csontba. Ez a csavar az alapja ennek a tartós fogpótlásnak. Ez lényegében egy  “pót-gyökér” a sajátunk helyett, amin később helyet kap majd az új fogunk. A csavar beültetés helyi érzéstelenítéssel történik, így a beteg semmit sem érez az egész procedúrából. Ebben a fázisban a csontban belül alakítják ki a csavar helyét, éppen ezért, ha esetleg csontpótlásra is szükség van, az is ebben a fázisban történik. A fogimplantáció végén az implantátumot egy úgynevezett gyógyulási csavarral zárják le, az ínyt pedig precízen összevarrják.

Van idő spórolni, felkészülni! 

Ezután egy hosszabb “pihenő” veszi kezdetét, míg a regenerálódás zajlik, ezt követően pedig a gyógyulási csavart egy ínyformázó csavarra cserélik ki. Ez a folyamat azt szolgálja, hogy minél természetesebb hatású legyen a majdani fogunk összképe az ínyünknél is. Miután az íny elérte optimális állapotát az ínyformázó csavart is eltávolítják és a helyére becsavarják az úgynevezett fogászati implantátum fejet. Ez kétféle lehet, egyedileg készített vagy gyári változat. Árban a kettő között lehet némi eltérés. A fogorvos helyzettől függően meg fogja mondani melyiket miért javasolja. Ezután jön a lenyomatvétel, ami után, a fogívünkről készített másolat alapján, a fogtechnikus nekilát elkészíteni a számunkra legoptimálisabb fogpótlást. Ez szintén egyéntől és helyzettől függően lehet híd, korona, vagy akár kivehető pótlás is. Ezeknek szintén eltérő árai vannak. Ebben a fázisban is érdemes konzultálni a fogorvosunkkal, hogy esetünkben vajon melyik választás lesz a nyerő? A fogtechnikus által készített fogpótlást ezután két-három ütemben a páciens kényelméhez igazítják, majd további utógondozási alkalmakkal és kontroll vizsgálatokkal zárul az egész folyamat. Ez a közel tíz kezelési fázis lehetővé teszi, hogy a páciensnek elegendő ideje legyen felkészülni mindenre. 

A Fehérvári Dental jellemzően a piaci árakhoz képest kedvezőbb áron kínálják a fogimplantációs szolgáltatásokat. Rendelőnk weboldalán részletesen közzétettük árainkat, hogy mindenki, aki hozzánk fordul, rejtett költségek nélkül tervezhessen előre!


Visszahívást kérek


Fehérvári Dental fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem